Nikon Strikes Back!

Dupa cum s-a anticipat cu cateva luni in urma, odata cu aparitia lui Nikon D3, iata ca Nikon arunca pe piata in lupta directa cu Canon 1Ds MarkIII (21 megapixeli), noul Nikon D3x la 24,5 megapixeli.

La aparitia lui D3, cu doar 12,1 megapixeli, multa lume s-a intrebat daca nu cumva Nikon a facut o greseala; o fi fost el primul senzor full-frame din familia Nikon, insa doar 12 megapixeli, cand Canon anunta cifrele acestea la DSLR-urile entry-level? Se pare ca nu a fost asa, deaorece Nikon D3 a dat si inca da lectii la nivel de zgomot de imagine redus (practic inexistent) la o gama larga de sensibilitati ISO… si, printre randuri, s-a lasat intrevederea noului gigant al megapixelilor.

Parea putin probabila insa o lansare anul acesta, mai ales avand in vedere ca Sony deja a intrat pe piata cu Sony Alpha 900, un monstru al DSLR-urilor din toate punctele de vedere, fiind si primul DSLR din lume full-frame cu senzorul stabilizat mecanic. 

Probabil impulsionati de faptul ca “si la altii se poate”, Nikon nu au ezitat si au lansat Nikon D3x-ul, un aparat ce promite multe, ramanand insa de vazut si ce rezultate va da in teste.


Este interesant de vazut raspunsul Canon (probabil o versiune “upgradata” a lui MarkIII urmand sa fie aruncata in lupta), insa indiferent care va fi acest raspuns, fotografii profesionisti nu se pot decat bucura, deoarece concurenta acerba inseamna performante din ce in ce mai mari la preturi relativ reduse…

 

Leave a Comment

Filed under foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *