Glumă bună…

Cica Ministrul Sanatatii e dezamagit ca la concursul de ocupare a posturilor vacante (a se citi ascunse pentru a se da doar pe spaga!) s-au prezentat doar 341 de candidati pe 1919 locuri!
Am ras tinandu-ma cu mainile de burta! In sfarsit se vede cum privesc si medicii modul in care sunt tratati de Minister… iar acelasi Minister vine si zice ca “medicii ar trebui sa se gandeasca si la semenii lor aflati in suferinta din alte localitati din Harghita, Satu Mare si…., nu doar la cei din Bucuresti si orasele mai mari”… Ma, da’ te-ai gandit mult cand ai scos-o pe asta?
Ce salariu ii dai tu aluia sa se mute din Bucuresti in Harghita, sa zicem, sa fie medic pe salvare? Salariul minim pentru postul ala, nu? Cat de prosti ii crezi pe doctori, vere? Nu te gandesti oleaca ca poate medicul ala are si el familie, nevoie de haine, carti, bani pentru cursuri si… cum se numeste chestia aia de o consumam zi de zi…a, mancare? Pai de unde sa-si asigure el toate astea, bai oaie creata, in alt judet? Sau, luat si mai simplu, intr-o localitate unde este nevoit sa stea cu chirie? Ii platesti matale, din buzunaru’ tau de Ferrari-st diferentele? Asa, macar sa-i ramana si doctorului ala 100 de lei la sfarsitul lunii, sa se duca si el la o pizza si un suc in timpul presupus liber?
Vai de bostanii alora care au scos asta pe gura! Chiar daca i-ai da, sa presupunem prin absurd, 1000 de euro pe luna (da’, bai protestatari ai “salariilor mari si lipsei de daruire pentru profesie a medicilor”, 1000 de euro este UN VIS pentru majoritatea medicilor din tara asta! Vorbim aici de oameni care SALVEAZA VIETILE ALTORA… asa ca sa pricepeti bine, voi astia care va duceti si dati bani la popa sa va ajute al’ de sus sa aveti putere ca sa-l boscoroditi pe medicul care nu v-a pupat si-n partile posterioare cand i-ati facut onoarea sa va duceti dupa reteta ca, deh, nu erau decat 30 altii ca voi la usa…) ce conditii ii asiguri tu medicului ala sa se duca “la tara?”… Ii dai banii pe benzina si-i asiguri reparatiile la masina rupta prin hartoapele chiar si din “orasele mari”? Ii asiguri fonduri pentru utilarea cabinetului (nu vreti sa stiti ce sume drept SPAGI se cer pe “la tara” de catre primari ca un medic sa-si poata deschide cabinet in “circumscriptia” lor, cand ar trebui sa fie invers, poate), ii asiguri un loc de resedinta, ii asiguri CEVA? Chiar si un magazinas cat de cat mai bine dotat cu ce are nevoie (nu mai pomenim de conectare la internet si alte luxuri din acestea, ca sa poti raporta la timp catre Casa ce trebuie) sau o scoala buna pentru copii lui? Aiurea… in schimb, stim sa cerem sa “isi aduca aminte ca au depus un juramant”… ai ma da-o in stamba! Ca sa ai forta sa depui juramantul ala trebuie sa fi mancat ceva… iar daca nu ai bani nici de apa de la robinet, sa citesti tu juramantul, mai Minister de doi lei! Ca noi ne facem bagajele si plecam spre alte tari unde nu te scuipa in ochi cand te aud ca esti medic… si pe jos daca e nevoie, si cu ultimele puteri… macar acolo daca te scuipa in ochi, castigi de 10 ori mai mult si-ti permiti macar un sapun cu anti-septic…

1 Comment

Filed under sanatate

One Response to Glumă bună…

  1. Dyno

    Auzi la tine! Dupa ce ca e criza mai si comentezi. In loc sa fii bucuros ca ai loc de munca si privilegiul de a fi platit pentru el (cu vreo 150euro daca nu ma insel) da’ Marele Minister al Tzarii a decis ca voi medicii sunteti “privilegiati” cu o multime de locuri de munca.

    BTW sa nu te puna dreaq sa te mutzi in CJ ca inca cea mai mica chirie depaseste salarul de medic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *