O mica… ironie…

Legat intr-un fel de articolul precedent referitor la sanatate… pe 14 octombrie 2008 incepe examenul de specialist pe Medicina de Familie. Medicii rezidenti care au intrat in rezidentiat in promotia 2005 se pot prezenta la acest examen… sa presupunem ca-l trec toti… Urmeaza partea frumoasa si ciudata: la 31 decembrie 2008, acesti medici termina rezidentiatul, dupa care statul NU LE ASIGURA NIMIC!!!!!!

Asta inseamna ca de la 1 Ianuarie 2009 acesti medici vor fii niste specialisti fara servici in cautarea unui loc de munca! Nu-i frumoasa tara in care traim? Dupa 9 ani de studiu, dupa zeci de milioane cheltuite doar pe carti si examene (pentru cine nu stie, taxa de examen pentru inscrierea in Rezidentiat in 2005 a fost 250 de lei si taxa de inscriere in examenul de specialist este de 370 de lei – adica aproape jumatate din salariu!!!! – bani cu care cica se plateste caietul de examen – are 10 foi!!!!) te trezesti cu inca o diploma de pus pe un perete iluzoriu al casei tale si mai iluzorii in timp ce-ti ingheata curu’n frigul iernii alergand de la interviu la interviu in speranta gasirii unui post pe undeva, oriunde…

Multumim Nicolaescule!!!! Sa vii sa te consultam pe 1 ianuarie in cabinetele pe care ni le-ai pus la dispozitie….

4 Comments

Filed under caritate, civilizatie, parere, sanatate, saracie

4 Responses to O mica… ironie…

  1. God@Hesus

    Uai ce crud… 😐 Pai de ce te mai zbati atata? 😮 🙁

  2. Dan

    Eu l-as consulta putin la oase cu o ranga ……….Incompetenta in Romania este la nivel inalt…….si din pacate nu putem face nimic impotriva lor.Sunt la carma tarii niste impotenti care nu vad altceva decat afacerile lor deoarece mizeria in care stam noi nu se vede din cauza vitezei jeepurilor care le au si a vilelor luxoase in zone in care mirosul saraciei nu ajunge la nasul lor…..

  3. Shamaan

    Intr-adevar, este o greseala de mentalitate si de structurare a sistemului medical: formezi un viitor doctor, si cand acesta termina pregatirea profesionala , il lasi “cu ochi-n soare”. Anyway, iti urez succes tie si celor care dau examenul de specialitate anul asta, si ..in caz de ceva, mai e si examenul din martie 2009 :)))..sa speram ca nu o sa fie nevoie sa-l dam.

  4. Nu stiu de ce se mai chinuie asa mult lumea daca se intampla asa ceva,iti urez bafta si un viitor cat mai stralucit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *