Fara numar, fara numar…

In “cursa hamesitilor dupa banii statului”, nea’ Nicolaescu a anuntat un proiect cel putin bizar: de la 1 Octombrie, nu vor mai fi plafoane la farmacii pentru medicamente compensate! 

Uau! Mai simte cineva miros de porceala electorala? Nu de alta, dar pute!!!

In acest “demers”, marele ministru calare pe un cal… inexistent, s-a bazat pe cateva lucruri, din pacate reale dar dureroase:

1. Prostia oamenilor; e mare prostia in Romania, mai ales a celor care pun botul la asemenea manevre nesimtite de atragere a electoratului, alcatuit in majoritate de pensionari (principalii beneficiari ai compensatelor) si oameni bolnavi (cum reiese din Programul National de Sanatate, in ciuda celor spuse de “autoritati”), care se vor bucura la aceasta veste, uitand de o miiiica trab’soara: de unde vor veni banii? Simplu: de la aceiasi oameni care vor beneficia de compensate si de la cei care platesc impozite la stat din salariile si asa de mizerie… Dar asta se va vedea dupa alegeri, bineinteles; pana atunci… totul merge struna!

2. Saracia din Romania; suntem o tara de saraci, in ciuda masinilor mai numeroase decat oamenii care populeaza starzile; si astia saraci sunt si bolnavi, pe deasupra… asa ca masura aceasta care nu are absolut nici o sustinere reala le va suna bine… chiar foarte bine!…

3. Dezordinea din sistemul sanitar; medicii sunt cea mai dezorganizata comunitate profesionala din cate exista. Se injunghie unii pe altii pe la spate pentru un pacient in plus care le poate aduce 10 lei la salariu, la sfarsitul lunii. Si dintre toti medicii, medicii de familie sunt cei mai dezbinati si cei mai…oprimati, daca ma pot exprima asa…  Pe cine credeti ca va cadea beleaua certurilor cu pacientii, cu cozile si cu toate detaliile legate de aceste compensate, foarte probabil luandu-se o decizie la fel de aberanta ca cea cu fisele pe calculator si impunandu-se plafoane de prescriere la cabinet… Atunci sa vezi bataia naibii la cabinete!!! De parca nu era mereu nebunie la cabinete…

Asteptam cu interes urmarile acestei decizii aiurite si total electorale… dar doar din punct de vedere al spectatorului, deoarece cei din sitem vor avea de tras din greu! Valeu, maiculita!

 

Leave a Comment

Filed under cretini, minister, societate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *