Indemn la democratie

Mergeti la vot! Chiar daca pare inutil si indezirabil, mergeti si exprimati-va opinia… Daca in postarile precedente paream ca fac propaganda pentru neprezentare, imi cer scuze… In momentul in care am iesit din cabina de votare si depuneam buletinele in urne, am realizat importanta gestului… Nu veti gasi un exemplu si un drept mai clar al democratiei si libertatii de decizie decat votul… Este dreptul dar si obligatia voastra, a celor cu drept de vot, sa faceti acest lucru, deoarece dupa aceea nu veti avea nici un drept sa va plangeti ca “astia nu-s buni de nimic” daca nu v-ati prezentat sa va exprimati opinia… orice vot conteaza.

Mergeti si votati iar daca cei votati nu-si fac treaba, atunci tot democratia ne da voie si ne obliga sa-i tragem la raspundere!

2 Comments

Filed under campanie, civilizatie, constiinta, societate

2 Responses to Indemn la democratie

  1. Si eu sunt de aceeasi parere. Trebuie sa ne exprimam gandurile si alegerile si am indemnat la randul meu, cititorii si prietenii, cunoscutii si necunoscutii deopotriva, sa mearga la vot si sa isi exercite dreptul castigat cu atata truda in decursul istoriei si, in plus, i-am sfatuit sa voteze cu mintea si nu cu sufletul pentru a nulua parte la distrugerea unanima. Cu toate astea, cu mare regret, iti spun ca si daca mergem si daca nu, pentru ei e totuna. Jocurile au fost, sunt si vor fi intotdeauna facute dinainte. Cu mult inainte ca noi macar sa fi auzit de candidati sau ca ei sa fie trecuti pe vreo lista. Totusi, e dreptul nostru si… unul dintre putinele pe care inca nu au reusit sa ni le ia!

  2. In Bucuresti numai 30% au votat si mii de buletine de vot au fost anulate… Nu am raspuns la ce fel de alegeri mai pot fi si acestea si nici la motivele pentru care oamenii nu pot acorda 15-20 de minute din timpul lor pentru a merge la scoala de langa casa pentru a vota. Nesimtire, ignoranta, indecizie… :-<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *