Dă-o dreacu’ de cultură!

Presupun că mulţi au auzit de concedierile care se vor face din personalul teatrelor, caselor de operă şi operetă şi a altor instituţii asemănătoare aflate în subordinea Primăriilor.

Indignare, revoltă şi… şi ce? Surprinde pe cineva? Într-o ţară în care nu se dau doi bani pe învăţământ şi sănătate, în care cultura şi arta sunt tratate ca ciudăţenii, astfel de lucruri mi se par normale…

De ce? Am drumuri relativ frecvente prin Primăria Ploieşti… iar atâtea relaţii stabilite prin favoruri sau atâtea ţâţe şi funduri bombate scoase la mezat nu am văzut nici în FHM (nu fac nici o aluzie strictă la revistă, dar de când cu internetul nu am mai dat bani pe astfel de reviste)!

Şi să fim serioşi… nu o să vezi nici un şef de birou sau departament că-şi va concedia secretara care se pricepe foarte bine să-i adune pixurile de pe jos când poate să dea afară doi actori ca să stea el un pic peste program… Nu veţi vedea de asemenea prea multe concedieri prea multe din rândul personalului tânăr feminin… deoarece cine ştie să tacă şi să “facă” şi nici nu stă cu onoarea prea bine, va avea slujbă. Oricum sunt daţi afară actorii… Cui naiba îi trebuie teatru? Lasă că angajăm gardieni (inteligenţă la greu, nene!) pentru monumentele din Prahova… Vreo 130 de posturi zicea Consiliul Judeţean că va crea…

Uitai să menţionez că şi spitalele au fost trecute în subordinea Primăriilor şi Consiliilor Locale? Să nu mai surprindă pe nimeni când vor sta ore în şir la coadă la spital, deoarece nu sunt medici, fiindcă cu o zi înainte au fost alese două ţâţe şi un cur în locul unui medic pe lista celor care vor mai primi salariu…

Felicitări, România! Când credeam că nu se poate mai rău… mă minunezi de fiecare dată!

Trăim în România iar asta ne doare! Rău!

4 Comments

Filed under avertisment, civilizatie, constiinta, cretini, cretinism, cultura, idioti, ignoranta, incultura, indiferenta, societate

4 Responses to Dă-o dreacu’ de cultură!

  1. Eu personal consider ca ai gresit tinta.Si daca ipotetic se alocau toti banii pentru cultura si se angajau actorii primeau mercedesuri si se mai construiau 14 teatre insemna ca poulatia mergea sa se “cultiveze”?Nu uita ca Teatrul e si o afacere din bilete se mai platesc una alta…daca nu se vand bilete se inchide.Romanii nu vor cultura nu numai primari.

  2. da-o dracu de cultura ca oricum tara asta e pe baza de manele. numai retardati in tara asta frate, si o sa fie din ce in ce mai multi. rromania.

  3. De cate ori se ia o decizie in Romania, ajung sa ma gandesc la dedesubturi si sigur exista. De cate ori trebuie sa se ia o decizie, se reuseste gasirea de “alternative” in pur stil romanesc. Exact actorasii de la teatru trageau bugetul in jos. In loc sa se intre puternic in sectoarele care TREBUIE curatate, las’ ca gasim de altundeva.

    Am asa o puternica scarba, ca nu pot sa-ti spun.

    Las’ ca va fi si mai frumos cand majoritatea celor care platesc taxe vor gasi tot mai multe subtrefugii sa nu le mai plateasca. sau vor parasi incet-incet tara. Atunci onor conducatorii isi pot tine clientela si n-au decat sa le plateasca ei salariile, ca au de unde.

  4. Pingback: Ca să nu vă agitaţi… | Ahriman's Deviations

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *