4 Iulie… aniversarea cui?

Maine este 4 iulie… o zi de vineri, de sfarsit de saptamana si absolut banala pentru romanul de rand…

Pentru ceilalti insa, ceilalti preocupati de “infuzia de democratie” de peste ocean si de tara tuturor posibilitatilor, cei pentru care pupincurismul si prostia este o activitate la fel de vitala ca si aerul, maine este Ziua Americii… acel 4 iulie!

Pentru cei mai putin interesati de USA (…din dos), maine mai este o aniversare, si ea cu ceva vechime, de exact 32 de ani… este Ziua Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania. Cum? Ce? De unde? Ce-i aia?

Acestea vor fi probabil intrebarile puse de interlocutori daca s-ar face un sondaj, asa, pe “neve”, si le-ai spune de aceasta aniversare… Daca s-ar intreba la plesneala, inafara de cei implicati (si nici aici toti, din pacate, nu ar sti) nimeni nu ar raspunde ca ar mai fi si altceva inafara de Ziua USA.

Maine cica ne intalnim sa dam pliante… din nou… fiindca in Romania, daca nu peste tot, dar in majoritatea filialelor judetene, asta se face… se distribuie pliante de la Crucea Rosie, se merge pe strada in niste echipamente mai batrane decat tata, se indura caldura si batjocura celor de pe strada si… si-atat… fiindca in tara in care se dau spectacole imense din banii publici cu ocazia campaniei electorale iar de 1 Iunie li se pun doua boxe la un casetofon copiilor, sub stindardul “Copilaria Inunda batranul bulevard” in timp ce pe oamenii politici ii interesau rezultatele de la vot, ce vrei mai mult?

La Multi Ani, Crucea Rosie! Din pacate, in stilul asta nu va trece mult si vom spune: in sfarsit i s-a pus cruce si asteia! Macar nu se mai chinuie…

4 Comments

Filed under aniversare, civilizatie, Crucea Rosie, cultura, indiferenta, societate

4 Responses to 4 Iulie… aniversarea cui?

  1. Dc se agita toata lumea cu ziua americii ? am citit pe o gramada de bloguri de ziua americii.. serios.. daca n-ati mai scrie de asta ar fi uitata.. zic eu ..

  2. Exact asta este si parerea mea… “ziua cui?” nu se refera la USA… ci la ceva mult mai palpabil, mai aproape, si anume la Ziua Societatii Nationale de Cruce Rosie Romania…

  3. Shade aka Elohim

    long live the masons …..ooppps i mean america

  4. @ ahriman – zapuind telecomanda am observat urmatoarele : realitatea si antena 3 – ziua americii , n24 – ziua SNCRR . 1 la 2 .. tot e bine zic eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *