Rezidenti la cersit…

Acum, in prag de sarbatori de iarna, s-ar putea ca aceasta sintagma sa devina realitate… De ce? Ei bine, desi salariile ar fi trebuit sa intre in conturi pe data de 15, acest lucru nu s-a intamplat… Desi se promitea de luna trecuta nu stiu ce prima, acel lucru nu s-a vazut… Acum s-a promis si mai mult (cica al 13-lea salariu si alte bazaconii) si, prin urmare, la 5 zile dupa data in care ar fi trebuit sa avem si noi ceva bani in cont, se pare ca in Prahova, cel putin, rezidentii si personalul TESA nu exista, din moment ce ei nu si-au luat banii pe cand medicii specialisti i-au primit!

Apropos de specialisti… Mai maret Minister al Sanatatii, cand naiba dati ordinul de confirmare in specialitate, nu de alta, dar adeverinta aia ca am promovat se pare ca nu aveti chef sa o eliberati, dreptul de libera practica obtinut pe baza asigurarii de malpraxis ca rezident expira si el acusica si nu putem incheia tot ca rezidenti pe urmatorul an deoarece nu ne-am mai putea angaja ca specialisti si, nu de alta, dar de la 1 Ianuarie 2009 NU MAI AVEM SERVICI!!!

Poate se trezesc si adormitii de la ASP Ploiesti si dau si ei ordinul ala prin care ni se confirma incheierea contractului pe durata limitata deoarece fara ala noi NU NE PUTEM LUA CARNETELE DE MUNCA si, prin urmare, nu ne putem scoate nici adeverintele necesare de la Bucuresti sau angaja in alta parte!!!

Asta e lumea in care se invart medicii rezidenti, proaspeti absolventi ai examenului de specialitate… de la 1 Ianuarie 2009 nu mai avem servici si, din nefericire, va dura cel putin o luna pana vom obtine actele necesare ca sa putem spera la o angajare in alta parte… si asta presupunand ca ar fi locuri de munca…

Apropos, ce acte trebuie pentru somaj? Ca sa ne asezam de acum la coada…

4 Comments

Filed under civilizatie, constiinta, ignoranta, sanatate, societate

4 Responses to Rezidenti la cersit…

  1. Salut. Daca vrei sa te contactam cum reusim? Eu unul nu am reusit sa gasesc un e-mail, o maslina, nimic. Astept raspuns.

  2. De obicei ma astept sa fiu “miluit” cu interjectii si am evitat aglomerarea unei casute postale cu asta si asteptam date de contact prin intermediul comment-urilor… dar, “o data” de contact am adaugat-o la pagina “About me”… scuze pentru neplacerile cauzate!

  3. Dyno

    Acte? Multe: adeverinta medicala, adeverinta de terminare a facultatii, adeverinta de incheiere a contractului de munca, ceva cu psihic, vreo 2 expira in maxim 7 zile, dupa care te plimbi la finante pe la vreo 3,4 camere, pe la primarie pe la vreo 2 … si esti terminat … sau gata … sau poate amindoua da’ ai sanse sa fie gata si dosarul

  4. Adeverinta medicala nu-i problema; restul ar insemna: drum la Bucuresti (bani si timp pierduti), ceva imposibil (adeverinta de incheiere a contractului de munca ar trebui eliberata de spitalul platitor, problema este ca tantile de la Resurse Umane habar nu au ce acte le trebuie lor ca sa ne incheie contractul de munca si nici macar nu prea sunt sigure ce fel de adeverinta ne trebuie de la spital, cat despre ASP… valeu, muica! Atatea oi fara cioban adunate la un loc nu am vazut de cand sunt!)… aia cu psihicul… uhhh… s-ar putea sa fie o problema… dar imi iau calmantele si poate trec… cat despre plimbat… si-asa nu o sa am de munca… macar stau la coada la ghisee…
    Multumesc frumos pentru ajutor!
    Am auzit ca astia ar cauta medici voluntari pentru Africa… macar daca e sa ajung acolo, stiu de ce mor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *